Gulasz rybny z warzywami i chorizo

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2437
Gulasz rybny z warzywami i chorizo
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 200 g filetów z mrożonego dorsza
  • 150 g kiełbasy chorizo
  • 3 pomidory
  • 3 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz rybę umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion, pokroić na kawałki i przypiec na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonych składników dodać rozmrożone oraz pokrojone na kawałki filety z dorsza i pokrojoną w talarki kiełbasę chorizo. Następnie dodać do tego przypieczoną wcześniej paprykę oraz pokrojone na kawałki pomidory. Całość zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku pieprzem, solą, octem balsamicznym i gotować do miękkości składników. Gotowy gulasz przelać na talerz i posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów