Rolada serowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3949
Rolada serowa
fot. D.L. / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 opakowania sera żółtego w plastrach
  • 100 g szynki
  • 2 marnowane papryki czerwone
  • 4 jajka
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • pęczek szczypiorku

Opis przygotowania:

Ser w zamkniętych opakowaniach foliowych wrzucić na gotującą się wodę i gotować przez 20 minut na małym ogniu. Kiedy się zagotuje - szybko go wyciągnąć, oczyścić z folii i rozwałkować plastry sera. Szynkę pokroić na drobne plasterki i nałożyć je na rozwałkowany ser. Z jajek i masła usmażyć jajecznicę, dodać sól, pieprz, szczypiorek. Wszystko dobrze wymieszać, a po usmażeniu wysmarować nią plastry szynki i sera. Dodać paprykę marnowaną i zawinąć całość w dość ciasną roladę. Roladę zawinąć w folię aluminiową i odstawić na 1 godz. do lodówki. Przed podaniem roladę pokroić na plastry do 1,5 cm.

0 komenatrzy

Podobne przepisy