Grzanki z makrelą, cebulą, ogórkiem i kminkiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3596

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 250 g wędzonej makreli
  • 2 kromki chleba
  • 2 łyżki oleju
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka kminku
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania

Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Ogórki kiszone pokroić na drobne kawałki. Makrelę wędzoną pozbawić skóry, ości i dokładnie rozetrzeć widelcem z kminkiem. Do roztartych składników dodać pokrojone wcześniej składniki i dokładnie wymieszać. Następnie rozgrzać olej na patelni, dodać kromki chleba i smażyć do czasu, aż się przyrumieni z obu stron. Wtedy ściągnąć z ognia, przełożyć wymieszanymi składnikami i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy