Grzanki z makrelą, cebulą, ogórkiem i kminkiem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1314
Grzanki z makrelą, cebulą, ogórkiem i kminkiem
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g wędzonej makreli
  • 2 kromki chleba
  • 2 łyżki oleju
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka kminku
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Ogórki kiszone pokroić na drobne kawałki. Makrelę wędzoną pozbawić skóry, ości i dokładnie rozetrzeć widelcem z kminkiem. Do roztartych składników dodać pokrojone wcześniej składniki i dokładnie wymieszać. Następnie rozgrzać olej na patelni, dodać kromki chleba i smażyć do czasu, aż się przyrumieni z obu stron. Wtedy ściągnąć z ognia, przełożyć wymieszanymi składnikami i wyłożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy