Bób z serem i miętą

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g bobu
  • 30 g sera feta
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • natka zielonej pietruszki
  • garść świeżej mięty
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania

Warzywa oraz miętę umyć i osączyć z wody. Bób przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Do odcedzonego bobu dodać pokruszony drobno ser feta, pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki i miętę. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, zalać oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy