Bób z serem i miętą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2164
Bób z serem i miętą
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g bobu
  • 30 g sera feta
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • natka zielonej pietruszki
  • garść świeżej mięty
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz miętę umyć i osączyć z wody. Bób przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Do odcedzonego bobu dodać pokruszony drobno ser feta, pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki i miętę. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, zalać oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów