Pappardelle z uchowcami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3174
Pappardelle z uchowcami
fot. George M. Groutas / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu pappardelle
  • 4 mrożone uchowce (ślimaki morskie)
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka bułki tartej
  • natka zielonej pietruszki
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Uchowce rozmrozić, odciąć od muszli, oczyścić z części niejadalnych i dokładnie opłukać razem z muszlami w lekko słonej wodzie. Następnie umyte muszle przełożyć na talerz i wyłożyć je ugotowanym makaronem. Oczyszczone uchowce przełożyć na rozgrzane masło na patelni, oprószyć je pieprzem, solą, bułką tartą i smażyć na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i dodać do pozostałych składników. Wszystko udekorować pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki i pokrojoną w ćwiartki cytryną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów