Jajka z pastą majonezowo-pomidorową

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 12 jaj
  • Na pastę:
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki octu z czerwonego wina
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki chili
  • sól

Opis przygotowania

Jajka przełożyć do większego garnka, po czym zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo i odcedzić. Następnie obrać ze skorupek, przekroić na połówki i wydrążyć żółtka. Żółtka przełożyć do miski.
Przygotować pastę: do żółtek dodać majonez, przecier pomidorowy, wlać ocet z wina czerwonego oraz dodać obrany i przepuszczony przez praskę czosnek. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, po czym wszystko zmiksować mikserem na jednolitą masę. Gotową masę przełożyć do szprycy i napełnić nią wydrążone jajka.
Wszystko posypać mieloną papryką chili i przełożyć na tackę.

0 komentarzy

Podobne przepisy