Rolada paprykowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2308

Składniki:

  • 4 papryki czerwone
  • 15 dag szynki wędzonej
  • 15 dag sera żółtego
  • 4 łyżeczki majonezu
  • natka zielonej pietruszki
  • sałata
  • sól i pieprz

Opis przygotowania:

Paprykę po umyciu i osuszeniu włożyć do mikrofalówki lub rozgrzanego piekarnika i opiec przez 3 minuty. Po jej zapieczeniu wyciągnąć i odstawić do ostygnięcia, następnie poprzecinać paprykę na plastry, usunąć z niej skórkę i nasiona. Pokroić bardzo drobno szynkę, ser żółty zetrzeć na tarce, skroić natkę pietruszki i dodając do wszystkich tych składników majonez. Całość dobrze wymieszać przyprawiając solą i pieprzem. Plastry papryki posmarować farszem, zawinąć w rulony i spiąć patyczkami do szaszłyków. Gotowe roladki układać na talerzu, który należy ozdobić zieloną sałatą.

0 komenatrzy

Podobne przepisy