Rolada paprykowa

wd2005

Autor:

Przepisów: 3594

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 papryki czerwone
  • 15 dag szynki wędzonej
  • 15 dag sera żółtego
  • 4 łyżeczki majonezu
  • natka zielonej pietruszki
  • sałata
  • sól i pieprz

Opis przygotowania

Paprykę po umyciu i osuszeniu włożyć do mikrofalówki lub rozgrzanego piekarnika i opiec przez 3 minuty. Po jej zapieczeniu wyciągnąć i odstawić do ostygnięcia, następnie poprzecinać paprykę na plastry, usunąć z niej skórkę i nasiona. Pokroić bardzo drobno szynkę, ser żółty zetrzeć na tarce, skroić natkę pietruszki i dodając do wszystkich tych składników majonez. Całość dobrze wymieszać przyprawiając solą i pieprzem. Plastry papryki posmarować farszem, zawinąć w rulony i spiąć patyczkami do szaszłyków. Gotowe roladki układać na talerzu, który należy ozdobić zieloną sałatą.

0 komentarzy

Podobne przepisy