Nitki z fasolki szparagowej

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3050
Nitki z fasolki szparagowej
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g zielonej fasolki szparagowej
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki olej
  • 0,5 łyżeczki mielonego oregano
  • pieprz biały
  • sól

Opis przygotowania:

Fasolkę szparagową umyć, osaczyć z wody, pozbawić końcówek i pokroić w cienkie, podłużne plastry. Pokrojoną zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać ugotowaną wcześniej fasolkę, oprószyć pieprzem i oregano, doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Usmażoną ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów