Nitki z fasolki szparagowej

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g zielonej fasolki szparagowej
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki olej
  • 0,5 łyżeczki mielonego oregano
  • pieprz biały
  • sól

Opis przygotowania

Fasolkę szparagową umyć, osaczyć z wody, pozbawić końcówek i pokroić w cienkie, podłużne plastry. Pokrojoną zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać ugotowaną wcześniej fasolkę, oprószyć pieprzem i oregano, doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Usmażoną ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy