Przekąska z serem, awokado i krewetkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1769
Przekąska z serem, awokado i krewetkami
fot. InterContinental Hong Kong / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g krewetek mrożonych
  • 30 g zielonego sera Basiron Pesto
  • 20 g chipsów ziemniaczanych
  • 3 awokado
  • 2 czerwone papryczki chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soku cytrynowego
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Owoce oraz warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Paprykę chili pokroić w cienkie podłużne plastry. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do melaksera. Dodać do tego tarty na drobnej tarce zielony ser Basiron Pesto. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do składników. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, po czym włożyć do rondla z lekko osoloną woda i gotować przez 3 minuty. Ugotowane wyciągnąć, osączyć z wody i nabić na patyczki szaszłykowe. Na ugotowane krewetki nałożyć małą łyżeczką zmiksowane składniki i dodać do tego gotowe chipsy ziemniaczane. Całość udekorować pokrojoną papryką chili oraz natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów