Napój krewetkowy z sokiem cytrynowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1334
Napój krewetkowy z sokiem cytrynowym
fot. goosmurf / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 ml oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 łyżka bulionu warzywnego z kostki
  • 1 szklanka wody
  • 1 krewetka tygrysia
  • sól

Opis przygotowania:

Krewetkę umyć, oczyścić z części niejadalnych i przełożyć do rondla. Następnie obraną krewetkę zalać 1 szklanką wody z sokiem cytrynowym i gotować przez 3 minuty na średnim ogniu. Potem składniki ściągnąć z ognia, przelać do szklanki i przestudzić. Wlać do tego podgrzaną do temperatury 30°C oliwę z oliwek wraz z bulionem warzywnym i przelać do całości. Wszystko oprószyć szczyptą soli i podawać z ozdobnym mieszadełkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów