Dynia grillowana z jagnięciną i chili

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g zielonej dyni
  • 200 g mięsa jagnięcego bez kości
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 zielona papryka chili
  • szczypta suszonego szafranu
  • natka zielonej pietruszki
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Paprykę chili pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Dynię pokroić na porcje, wysmarować 2 łyżkami oliwy z oliwek, oprószyć pieprzem, solą oraz suszonym szafranem i przełożyć na aluminiową tackę do grilla. Na kolejną tackę wyłożyć mięso jagnięce i pokrojona paprykę chili, po czym składniki zalać pozostałą oliwą z oliwek i oprószyć pieprzem oraz solą. Wszystkie składniki postawić na rozpalonym grillu i piec do miękkości. Upieczone ściągnąć z grilla i wyłożyć na talerz. Całość posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy