Łosoś z papryką i pomarańczami

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Łosoś z papryką i pomarańczami

    Dodane przez: iwona

    JoChoo / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 300 g filetów z łososia
  • 4 pomarańcze
  • 2 łyżki polewy jeżynowej do dekoracji
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 0,5 kostki masła
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Rybę, warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Pomarańcze obrać ze skóry, z dwóch z nich wycisnąć sok, a dwa pozostałe podzielić na plastry. Następnie masło stopić na patelni, po czym dodać do tego wyciśnięty sok pomarańczowy i dokładnie rozmieszać. Do rozmieszanych składników dodać filety z łososia oraz pokrojoną paprykę. Całość oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć z obu stron do miękkości ryby. Usmażone składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Dodać do tego plastry pomarańczy, a wszystko udekorować polewą jeżynową.

0 komentarzy

Podobne przepisy