Jabłka pieczone z lodem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 ml białego rumu
  • 100 ml gotowej polewy toffi
  • 5 g tłuczonych migdałów
  • 2 jabłka Cortland
  • 2 gałki lodów waniliowych
  • 0,5 łyżeczki cynamonu

Opis przygotowania

Jabłka umyć, osączyć z wody, pokroić w plastry o grubości 1,5 cm i usunąć gniazda nasienne. Następnie pokrojone jabłka przełożyć na aluminiowa tackę do grilla, zalać je rumem, posypać cynamonem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni. Piec przez 15 minut po czym wyciągnąć i przełożyć na talerz. Obsypać je tłuczonymi migdałami i dodać porcje lodów waniliowych. Całość zalać gotową polewa toffi.

0 komentarzy

Podobne przepisy