Kiełbasa pieczona z serem i śmietaną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2179
Kiełbasa pieczona z serem i śmietaną
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 pęta białej kiełbasy
  • 4 łyżki kwaśnej gęstej śmietany
  • 4 łyżki oleju
  • 2 plastry sera cheddar
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć, osaczyć z wody i pokroić drobno. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę, po czym wymieszać ze śmietaną oraz szczyptą soli i przełożyć na talerz. Rozgrzać olej na patelni i dodać do niego białą kiełbasę. Smażyć pod przykryciem do czasu, aż się przyrumieni z obu stron i dodać do składników. Ser cheddar pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na gorącą kiełbasę. Wszystko posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów