Bresaola z rukolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3864
Bresaola z rukolą
fot. cyclonebill / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g polędwicy wołowej (Bresaola)
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprze biały
  • sól
  • pęczek rukoli

Opis przygotowania:

Polędwicę pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Rukole umyć, osączyć z wody i dodać do polędwicy. Sok z cytry zmieszać z oliwą z oliwek, solą oraz pieprzem, po czym zalać całość na talerzu. Następnie wszystko włożyć na 15 minut do lodówki, po tym czasie wyciągnąć i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów