Placki kalafiorowe z chilli i koperkiem

mateusz

Autor:

Przepisów: 27

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 kalafior (średni)
  • 3 jajka
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • pęczek świeżego koperku
  • 1 mała chili czerwona
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Opis przygotowania

Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie na półmiękko. Wyciągamy, studzimy i czekamy, aż ścieknie woda. Kroimy go nożem na małe kawałki razem z chili. Jajka z mąką ubijamy w celu wytworzenia jednolitej masy. Wrzucamy kawałki kalafiora, chili i drobno posiekany koperek. Doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż się zarumieni.

1 komentarz

odpowiedz

Bardzo dobre! Zamiast papryczki chilli, której chwilowo zabrakło, zastosowałam łyżeczkę pasty sambal oelek - wyszło bardzo smacznie.

Podobne przepisy