Naleśniki z twarogiem i oliwkami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2119
Naleśniki z twarogiem i oliwkami
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g serka kanapkowego
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki zielonych oliwek w zalewie
  • 1 cebula natka natka jarmużu
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • Na ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki letniego mleka

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w krążki. Oliwki osączyć z zalewy i pokroić w cienkie plastry.

Przygotować ciasto: mąkę przesypać do miski, po czym wlać do tego mleko i całość zmiksować mikserem na konsystencję gęstej śmietanki. Następnie rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i chochelką przelać ciasto. Smażyć z obu stron na rumiany kolor, potem ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Na usmażone naleśniki wyłożyć pokrojone warzywa, oliwki i ser kanapkowy. Całość oprószyć pieprzem oraz solą, udekorować natką jarmużu i niezawinięte podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów