Zupa z kurczakiem i pappardelle

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Zupa z kurczakiem i pappardelle

    Dodane przez: wd2005

    jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki

  • 30 g makaronu pappardelle
  • 15 g solonych krakersów
  • 2 udka z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1,5 l wody
  • 1 kostka bulionowa warzywna
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania

Makaron pappardele zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Kurczaka oraz warzywa umyć i osaczyć z wody. Następnie mięso pokroić na kawałki, oddzielić kości i przełożyć do rondla. Dodać do tego pokrojoną w talarki marchew oraz pokruszoną na drobne kawałeczki kostkę bulionową. Całość zalać 1 l wody i gotować do miękkości mięsa na średnim ogniu. Pod koniec gotowania zupę doprawić do smaku pieprzem oraz solą, potem ściągnąć z ognia i dodać do makaronu. Wszystko udekorować natką zielonej pietruszki i podawać ze słonymi krakersami.

0 komentarzy

Podobne przepisy