Przekąska z biszkoptów

Oceń:
(16 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 9458
Przekąska z biszkoptów
fot. InterContinental Hong Kong / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 250 g biszkoptów okrągłych
  • 200 ml pikantnego keczupu
  • 200 g śmietankowego sera kanapkowego
  • 3 pomidory
  • 1 łyżka sezamu
  • pęczek rukoli

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Biszkopty wyłożyć na tacę. Połowę z wyłożonych biszkoptów wysmarować pikantnym keczupem i posypać sezamem. Na drugą połowę biszkoptów nałożyć pokrojone w cienkie plastry pomidory i również wysmarować je keczupem Następnie dodać do tego rukolę i serek kanapkowy. Całość nakryć wysmarowanymi biszkoptami z sezamem i spiąć ozdobnymi wykałaczkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów