Śledzie w curry

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2393
Śledzie w curry
fot.

Składniki:

  • 3 filety śledziowe solone - najlepiej matjasy
  • 1 mała cebula
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ogórki konserwowe
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki kwaśniej śmietany - tłustej
  • 4 łyżeczki curry w proszku
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Opis przygotowania:

Śledzie wymoczyć, pokroić w paski szerokości ok 2 cm
Cebulę, ogórki i jajka bardzo drobno posiekać.
Majonez wymieszać ze śmietaną i curry, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
W salaterce przekładać śledzie sosem.
Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby śledzie dobrze przeszły smakiem sosu.
Podawać z pieczywem.

Autor: Annvina

0 komenatrzy

Podobne przepisy