Rafaello - kulki

Annvina

Autor:

Przepisów: 26

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

>6 os.

Składniki

  • 125 ml wody
  • 200 gr cukru
  • 300 gr wiórków kokosowych
  • 200 gr miękkiego masła
  • 150 gr mleka w proszku
  • 2 szt tych dużych suchych kwadratowych wafli, w niektórych regionach nazywają się andruty
  • 150 gr migdałów

Opis przygotowania

1. Wodę zagotować, zestawić z ognia, dodać cukier, dokładnie wymieszać, ostudzić (nie gotować z cukrem, bo się zrobi lukier)
2. Dodać cukier, masło, mleko w proszku, pokruszone bardzo drobno andruty i 200 gr wiórków kokosowych. Bardzo dokładnie wymieszać.
3. Wstawić do lodówki na pół godziny.
4. formować kulki wkładając do środka jednego migdała, obtaczać w pozostałych wiórkach kokosowych.
5. Przechowywać w lodówce
Uwaga!!! Porcja na ok 80-100 sztuk!!!!

0 komentarzy

Podobne przepisy