Mostek wołowy z warzywami i musztardą

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Mostek wołowy z warzywami i musztardą

    Dodane przez: iwona

    jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki

  • 300 g mostku wołowego bez kości
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki musztardy francuskiej grubo ziarnistej
  • 1 ćwiartka białej kapusty
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania

Marchew oraz kapustę umyć, po czym razem przełożyć do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Ugotowane warzywa odcedzić i wyłożyć na talerz. Mostek wołowy przełożyć do kolejnego rondla, zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości. Ugotowany odcedzić, pokroić na porcje, dodać go ugotowanych warzyw i polać musztardą francuską. Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżąca wodą, osuszyć, włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni i upiec do miękkości. Gotowe dodać do całości. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

0 komentarzy

Podobne przepisy