Mostek wołowy z warzywami i musztardą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2382
Mostek wołowy z warzywami i musztardą
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g mostku wołowego bez kości
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki musztardy francuskiej grubo ziarnistej
  • 1 ćwiartka białej kapusty
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Marchew oraz kapustę umyć, po czym razem przełożyć do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Ugotowane warzywa odcedzić i wyłożyć na talerz. Mostek wołowy przełożyć do kolejnego rondla, zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości. Ugotowany odcedzić, pokroić na porcje, dodać go ugotowanych warzyw i polać musztardą francuską. Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżąca wodą, osuszyć, włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni i upiec do miękkości. Gotowe dodać do całości. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów