Enchiladas z pomidorów i papryki

wd2005

Autor:

Przepisów: 3582

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 150 ml sosu chili
  • 8 żółtych pomidorków koktajlowych
  • 2 placki tortilli kukurydzianej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Tortillę połamać na drobne kawałki. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać połamaną tortillę, pokrojoną paprykę, pomidory, po czym wszystko oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem dodać do tego sos chili, dokładnie wymieszać i dusić pod przykryciem przez kolejne 1,5 minuty na średnim ogniu. Gotową potrawę ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i lekko przestudzić. Następnie wyłożyć na to śmietanę kremówkę i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy