Makaron z chlebem i pastą brokułową

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g makaronu nitki
  • 20 g tartego parmezanu
  • 4 kromki chleba czosnkowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 brokuł
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Brokuła umyć, podzielić na różyczki, po czym zalać 3 szklankami wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzonego pokroić na drobne kawałki i przełożyć do miski. Następnie wsypać do tego tarty parmezan (część tartego sera pozostawić do posypania potrawy), dodać obrany i pokrojony drobno czosnek, wlać oliwę z oliwek i całość zmiksować mikserem na jednolitą masę. Masę doprawić do smaku pieprzem oraz solą wymieszać i dodać do makaronu. Całość posypać pozostawionym serem i podawać z chlebem czosnkowym.

0 komentarzy

Podobne przepisy