Penne z groszkiem i śmietaną

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g zielonego groszku w zalewie
  • 100 ml śmietany 18 %
  • 30 g makaronu penne
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania

Makaron penne zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Groszek zielony osączyć z zalewy, dodać do ugotowanego wcześniej makaronu i oprószyć szczyptą pieprzu. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę, dodać do niego pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki, wlać śmietanę, po czym wszystko wlać do całości i dokładnie wymieszać. Gotową potrawę przełożyć do miski.

0 komentarzy

Podobne przepisy