Placki szpinakowe

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 czerwona papryka
  • pęczek szpinaku

Opis przygotowania

Szpinak oraz paprykę umyć i osuszyć z wody. Szpinak pokroić na drobne kawałki, a paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Następnie mąkę przesypać na stolnicę i wymieszać z solą. Dodać do tego osuszony szpinak, wlać jogurt naturalny i z całości wyrobić ciasto. Uformować z niego ręcznie placki i przełożyć je na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Smażyć do czasu zarumienienia się z obu stron, po czym przełożyć na talerz. Gorące placki wysmarować oliwą z oliwek i posypać pokrojoną papryką.

0 komentarzy

Podobne przepisy