Krem kardynalski

plateau

Autor:

Przepisów: 87

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 dag migdałów
  • 30 dag winogron
  • 4 dag cukru pudru
  • sok z cytryny do smaku
  • 200 ml śmietanki kremowej
  • 2 dag cukru pudru do śmietanki

Opis przygotowania

Migdały sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki. Winogrona przebierz, opłucz, część pozostaw do dekoracji, a pozostałe rozbij w mikserze razem z cukrem i sokiem z cytryny. Śmietankę ozięb, ubij, dodaj pod koniec ubijania cukier. Następnie połącz lekko z przecierem, nałóż dekoracyjnie do kompotierek, udekoruj winogronami i migdałami. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

0 komentarzy

Podobne przepisy