Krem kardynalski

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1978

Składniki:

  • 4 dag migdałów
  • 30 dag winogron
  • 4 dag cukru pudru
  • sok z cytryny do smaku
  • 200 ml śmietanki kremowej
  • 2 dag cukru pudru do śmietanki

Opis przygotowania:

Migdały sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki. Winogrona przebierz, opłucz, część pozostaw do dekoracji, a pozostałe rozbij w mikserze razem z cukrem i sokiem z cytryny. Śmietankę ozięb, ubij, dodaj pod koniec ubijania cukier. Następnie połącz lekko z przecierem, nałóż dekoracyjnie do kompotierek, udekoruj winogronami i migdałami. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Autor: plateau

0 komenatrzy

Podobne przepisy