Pomidory z jajkiem, serem i miodem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1981
Pomidory z jajkiem, serem i miodem
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 15 g sera mozzarella w kawałku
  • 3 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Jajka włożyć do rondla, po czym zalać wodą, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Ser mozzarella pokroić drobno. Pomidory oraz natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i pokroić na drobne kawałki. Następnie wszystkie pokrojone połączyć ze sobą i przełożyć do miski. Miód wymieszać z oliwą z oliwek, podgrzać na małym ogniu w rondlu i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, dokładnie wymieszać i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów