Pico de Gallo

wd2005

Autor:

Przepisów: 3495

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Pico de Gallo

    Dodane przez: wd2005

    jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki

  • 3 pomidory
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 2 czerwone papryki chili
  • 1 cebula
  • 1 biała rzodkiew
  • 1 łyżka soku z limonki
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Rzodkiew i cebulę obrać ze skóry i pokroić wraz z pomidorami w kostkę. Natkę zielonej pietruszki pokroić drobno. Następnie pokrojone warzywa połączyć ze sobą w misce, po czym zalać octem jabłkowym, sokiem z limonki, oprószyć szczyptą soli i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki wstawić na 20 minut do lodówki, potem wyciągnąć i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy