Kiełbasa z grilla z warzywami i grzybami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Kiełbasa z grilla z warzywami i grzybami

    Dodane przez: wd2005

    jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki

  • 6 pęt białej kiełbasy
  • 6 pieczarek
  • 3 łyżki musztardy francuskiej gruboziarnistej
  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki

Opis przygotowania

Kiełbasę oprószyć mieloną papryką i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Piec do czasu zarumienienia z obu stron. Warzywa oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Pieczarki oczyścić z błony i pokroić w cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pieczarki oraz pokrojoną paprykę. Całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i dusić pod przykryciem przez 2 minuty. Po tym czasie do duszonych warzyw dodać grillowaną wcześniej kiełbasę i razem dusić przez kolejne 2 minuty na średnim ogniu. Gotową potrawę ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i polać musztardą.

0 komentarzy

Podobne przepisy