Mleczko z rumem

plateau

Autor:

Przepisów: 87

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 5 dag rodzynków
  • 40 ml rumu
  • 400 ml mleka
  • 3 jajka
  • 4 dag cukru pudru

Opis przygotowania

Rodzynki opłucz, odsącz z wody, zalej rumem i pozostaw na 4 godziny do namoczenia. Mleko zagotuj i wystudź, wymieszaj z jajkami i cukrem, dokładnie roztrzep trzepaczką, dodaj rodzynki, wymieszaj. Przygotowaną masę nalej do filiżanek, przykryj pergaminem i gotuj w kąpieli wodnej 30-40 minut pod przykryciem w temperaturze 80-85 stopni C. Ugotowane mleczko wyjmij z wody i wystudź pod przykryciem. Podawaj wyjęte z filiżanek i udekorowane bitą śmietaną.

0 komentarzy

Podobne przepisy