Tuńczyk z sałatą i makaronem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3498

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 40 g wędzonego tuńczyka
  • 20 g makaronu ryżowego nitki
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 główka sałaty
  • 1 łyżka solu z limonki
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i połączyć z sałatą. Następnie oba składniki oprószyć szczypta soli oraz pieprzu, zalać oliwą z oliwek, sokiem z limonki, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz. Marchew obrać ze skóry, pokroić w podłużna słomkę i dodać do składników. Tuńczyka pokroić na kawałki i dodać do całości. Makaron ryżowy zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do potrawy. Wszystko posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy