Węgorz z ryżem i rodzynkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2370
Węgorz z ryżem i rodzynkami
fot. VirtualErn / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g wędzonego węgorza
  • 50 ml ciemnego sosu sojowego
  • 5 g rodzynek
  • 1 szklanka ryżu
  • sól

Opis przygotowania:

Wędzonego węgorza pozbawić skory, ości i podzielić na połówki. Rodzynki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody. Ryż opłukać pod bieżąca wodą, po czym zalać go 2 szklankami lekko osolonej wody, dodać do tego rodzynki i razem ugotować na sypko. Ugotowane składniki odparować i wyłożyć na połówki ryby. Następnie połówki ryb z ryżem połączyć ze sobą, przełożyć na talerz i polać sosem sojowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów