Tortilla z guacamole i serem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 20 g pomarańczowego sera cheddar
  • 6 placków tortilli
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 szklanka ciepłej wody
  • Na guacamole:
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwy
  • sól
  • pieprz biały
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Opis przygotowania

Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Kapustę pekińską pokroić na kawałki. Placki tortilli namoczyć ciepłą wodą, po czym przełożyć na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu i smażyć po 40 sekund z każdej strony. Usmażone ściągnąć z ognia, zrolować, przełożyć na talerz i wyłożyć na nie pokrojoną kapustę pekińską.
Przygotować guacamole: awokado obrać ze skóry, pozbawić pestki, pokroić na kawałki i przełożyć do blendera. Czosnek obrać ze skóry, dodać do pokrojonego awokado, potem wlać do tego oliwę z oliwek, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, a następnie wszystko zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane składniki dodać do potrawy.
Ser cheddar pokroić w cienką słomkę i dodać do całości.

0 komentarzy

Podobne przepisy