Daktyle nadziewane

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1325
Daktyle nadziewane
fot. fugzu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 350 g suszonych daktyli
  • 150 g sera mascarpone
  • 100 g mielonych orzechów włoskich
  • 50 g cukru
  • 1 szklanka ciemnego rumu

Opis przygotowania:

Daktyle umyć, osączyć z wody, przekroić ostrym nożem i usunąć pestki. Ser mascarpone wymieszać z mielonymi orzechami i nadziać wydrążone daktyle. Następnie nadziane przełożyć na talerz i zalać rumem. Całość odstawić na 20 minut do lodówki. Po tym czasie nasączone daktyle wyciągnąć, osączyć z rumu i obtoczyć cukrem.

1 komentarz

Daktyle nadziewane orzechami można nabyć na naszych aukcjach - http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=33643086

Podobne przepisy