Tofu z groszkiem i marchewką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1203
Tofu z groszkiem i marchewką
fot. cherrylet / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 ml mleka sojowego
  • 40 g jedwabistego tofu
  • 30 g mrożonego groszku
  • 3 marchewki
  • sól

Opis przygotowania:

Tofu pokroić w kostkę, po czym zalać mlekiem sojowym i zagotować na średnim ogniu. Zagotowane ściągnąć z ognia i przełożyć na tacę. Marchewkę umyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Groszek zielony rozmrozić i połączyć z pokrojoną marchwią. Następnie oba składniki zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i połączyć z ugotowanym wcześniej tofu. Całość doprawić do smaku szczyptą soli i wymieszać.

0 komenatrzy

Podobne przepisy