Tofu z groszkiem i marchewką

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 ml mleka sojowego
  • 40 g jedwabistego tofu
  • 30 g mrożonego groszku
  • 3 marchewki
  • sól

Opis przygotowania

Tofu pokroić w kostkę, po czym zalać mlekiem sojowym i zagotować na średnim ogniu. Zagotowane ściągnąć z ognia i przełożyć na tacę. Marchewkę umyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Groszek zielony rozmrozić i połączyć z pokrojoną marchwią. Następnie oba składniki zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i połączyć z ugotowanym wcześniej tofu. Całość doprawić do smaku szczyptą soli i wymieszać.

0 komentarzy

Podobne przepisy