Jajka zapiekane z keczupem i majonezem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1914
Jajka zapiekane z keczupem i majonezem
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 6 jaj
  • 6 łyżek pikantnego keczupu
  • 6 łyżek majonezu
  • 1 łyżeczka świeżo startej gałki muszkatołowej
  • sól

Opis przygotowania:

Jajka wbić do szklanek żaroodpornych, oprószyć je mieloną gałką muszkatołową oraz szczyptą soli, polać pikantnym keczupem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 stopni. Całość piec do czasu, aż jajka się zetną, wtedy wyciągnąć z piekarnika, przestudzić, polać majonezem i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów