Espresso Martini

wd2005

Autor:

Przepisów: 3495

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Espresso Martini

    Dodane przez: wd2005

    Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 50 ml czystej wódki
  • 20 ml białego Creme de Cacao
  • 20 ml likieru kawowego
  • 20 ml zaparzonej kawy espresso
  • 3 prażone ziarna kawy do dekoracji
  • 1 łyżka kruszonego lodu

Opis przygotowania

Zaparzoną i przestudzoną kawę wlać do shakera. Następnie dodać do tego kruszony lód, wlać czystą wódkę, biały Creme de Cacao, likier kawowy i całość dokładnie wymieszać, aby utworzyła się piana. Wymieszane składniki przelać do kieliszka i udekorować ziarnami kawy.

0 komentarzy

Podobne przepisy