Łosoś w galarecie z ogórkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2829
Łosoś w galarecie z ogórkiem
fot. Krissyho / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 40 g wędzonego łososia
  • 2 ogórki zielone
  • 2 kromki chleba pszennego
  • 2 liście czerwonej sałaty do dekoracji
  • 1,5 łyżki żelatyny spożywczej
  • pęczek zielonego koperku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ogórki oraz koper zielony umyć i osaczyć z wody. Ogórki obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Koper pokroić drobno. Łososia wędzonego pokroić na kawałki i przełożyć do małych misek. Następnie dodać do niego pokrojone warzywa. Bulion warzywny zagotować, dodać do niego żelatynę spożywczą, po czym wymieszać, doprawić do smaku pieprzem, solą i zalać nim składniki w misce. Całość odstawić do zastygnięcia żelatyny. Gotową potrawę podawać z pszennym chlebem i czerwona sałatą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów