Kiełbasa zapiekana z fasolą i warzywami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 200 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 4 łyżki oleju
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona cukinia
  • 0,5 kg białej kiełbasy
  • 0,5 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w podłużne plastry. Cukinię pokroić w krążki. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać do tego białą kiełbasę. Piec ją na średnim ogniu do czasu, aż się przyrumieni, wtedy ściągnąć z ognia, pokroić na kawałki i dodać do niej pokrojone warzywa oraz osączoną z zalewy fasolę. Wszystko oprószyć pieprzem, solą, rozmarynem, postawić z powrotem na średnim ogniu i piec pod przykryciem przez 3 minuty. Gotową podawać w naczyniu, w którym się zapiekała.

0 komentarzy

Podobne przepisy