Paszteciki mięsno-serowe

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 350 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 200 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 30 ml przecieru pomidorowego
  • 0,5 szklanki tartego sera żółtego
  • 0,5 szklanki letniego mleka sojowego
  • pieprz
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Mięso mielone przełożyć do miski, dodać tarty ser żółty i wlać przecier pomidorowy. Doprawić do smaku pieprzem, solą i zmiksować mikserem. Ciasto francuskie rozmrozić, wysmarować letnim mlekiem sojowym i nałożyć na nie zmiksowane składniki. Potem całość zrolować, pociąć nożem na równe porcje i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni piec na złoty kolor. Gotowe wyciągnąć z piekarnika i przestudzić.

0 komentarzy

Podobne przepisy