Dischi volanti z tofu

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g makaronu Lubella Uszka Dischi volanti
  • 25 g tofu
  • 25g pieczarek
  • 20 g zielonych szparagów
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżeczką suszonego rozmarynu
  • 0,5 łyżeczki mielonych nasion kolendry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Warzywa oraz grzyby umyć i osaczyć z wody. Szparagi zalać 1 l lekko osolonej wody, zagotować na średnim ogniu i odcedzić. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w podłużne plastry. Tofu pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plastry. Czosnek obrać ze skory, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać ugotowane wcześniej szparagi, pokrojoną paprykę, tofu, grzyby, po czym całość oprószyć szczypta soli, pieprzu oraz rozmarynu, wymieszać i smażyć pod przykryciem przez 2 minuty na średnim ogniu. Usmażone składniki ściągnąć z ognia, wymieszać z makaronem i przełożyć na talerz.

0 komentarzy