Ryż z mango i wiśniami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1623
Ryż z mango i wiśniami
fot. chordmonkey / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 szklanki kleistego ryżu
  • 2 owoce mango
  • 2 łyżki gotowej konfitury z wiśni
  • 1 łyżka cukru pudru
  • pęczek rukoli do dekoracji
  • sól

Opis przygotowania:

Mango oraz rukolę umyć i osączyć z wody. Następnie mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić drobno i zmiksować mikserem z cukrem pudrem. Ryż opłukać pod bieżąca wodą, po czym zalać 4 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Potem do odparowanego ryżu dodać zmiksowane mango z cukrem, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz. Do całości dodać konfiturę z wiśni i udekorować świeżą rukolą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów