Zupa Watercress

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 600 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek rukwi wodnej
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osaczyć z wody. Rukiew wodną pokroić na drobne kawałki (część pozostawić do posypania zupy). Ziemniaki obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przełożyć do rondla. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do ziemniaków. Następnie całość zalać bulionem warzywnym, dodać masło i gotować do miękkości ziemniaków. Dodać do tego pokrojoną rukiew wodną, wlać jogurt naturalny, doprawić do smaku pieprzem, solą i szybko zagotować. Zagotowaną zupę ściągnąć z ognia i przelać na talerz. Wszystko posypać pozostawiona rukwią.

0 komentarzy