Frittata z cukinii

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 jajka
  • 2 młode zielone cukinie
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 szklanki tartego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinie pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Dodać do tego pokrojoną cukinię i smażyć pod przykryciem przez 1 minutę na średnim ogniu. Następnie jajka wbić do miski i roztrzepać z tartym parmezanem, szczyptą soli oraz pieprzu. Potem roztrzepane połączyć ze smażonymi składnikami na patelni i całość smażyć na rumiany kolor z obu stron..

0 komentarzy

Podobne przepisy