Sałatka z bobu i fety

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4626
Sałatka z bobu i fety
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g sera feta
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kg bobu
  • 0,5 łyżeczki mielonych ziaren kolendry
  • natka zielonej pietruszki
  • garść świeżej mięty
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Natkę zielonej pietruszki oraz miętę pokroić drobno i przełożyć do miski. Bób zalać 2 l lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odcedzić i dodać do składników. Dodać do tego pokruszony ser feta oraz obrany ze skóry i przepuszczony przez praskę czosnek. Potem wszystko zalać oliwą z oliwek, a następnie doprawić do smaku pieprzem, solą, mieloną kolendrą, dokładnie wymieszać i przełożyć do miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów