Risotto z dzikim czosnkiem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g ryżu
  • 4 kwiaty dzikiego czosnku do dekoracji
  • 2 łyżki masła czosnkowego Lurpak
  • 1,5 l bulionu warzywnego z kostki
  • 1 garstka dzikiego czosnku
  • 1 cebula
  • sól

Opis przygotowania

Dziki czosnek dokładnie umyć i pokroić drobno (poza kwiatami do dekoracji). Cebulę obrać ze skóry i pokroić w plastry. Następnie ryż opłukać pod bieżącą wodą, zalać co bulionem warzywnym, dodać pokrojoną cebule, dziki czosnek i gotować na sypko. Potem odparować. Masło czosnkowe stopić na patelni, po czym wymieszać z ugotowanym wcześniej ryżem. Całość doprawić do smaku szczyptą soli i wyłożyć na talerz. Przed podaniem udekorować kwiatami dzikiego czosnku.

0 komentarzy

Podobne przepisy