Kuskus z serem, warzywami i jogurtem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 20 g sera feta
  • 4 rzodkiewki
  • 2 zielone ogórki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka soku z limonki
  • natka zielonej pietruszki
  • natka zielonego koperku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kaszę kuskus zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować, przełożyć na talerz i polać ją sokiem z limonki. Ogórki pokroić na kawałki i dodać do ugotowanej kaszy. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do składników wraz z pokrojoną w talarki rzodkiewką. Natkę zielonej pietruszki oraz zielony koperek pokroić drobno i dodać do potrawy. Następnie jogurt zmieszać z pokruszonym serem feta i polać całość.

0 komentarzy

Podobne przepisy