Kulki serowo-czekoladowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 2928
Kulki serowo-czekoladowe
fot. jamieanne / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 275 g gorzkiej czekolady
  • 50 g białego sera twarogowego
  • 40 g gotowych wafli z polewą czekoladowa
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżka cukru pudru

Opis przygotowania:

Ser twarogowy przepuścić przez maszynkę do mięsa i przełożyć do blendera. 125 g gorzkiej czekolady połamać na drobne kawałki i połączyć z przepuszczonym serem twarogowym. Następnie wafle czekoladowe również połamać na drobne kawałki i dodać do składników. Wsypać do tego cukier puder, wlać śmietanę i całość zmiksować na jednolitą masę. Z masy uformować ręcznie małe kulki, po czym nabić je na długie patyczki szaszłykowe. 150 g gorzkiej czekolady połamać na drobne kawałki, przełożyć do rondla i rozpuścić na płynną masę na małym ogniu. Następnie namoczyć w niej przygotowane kulki. Całość przełożyć na tackę i pozostawić do zastygnięcia czekolady.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów