Tortilla z jajkiem, szpinakiem i jogurtem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3107
Tortilla z jajkiem, szpinakiem i jogurtem
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 placki tortilli
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki chili
  • pęczek szpinaku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Szpinak umyć i osączyć z wody. Tortillę wysmarować z jednej strony oliwą z oliwek i przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Następnie dodać do tego szpinak, wbić na to jajka i całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu. Wszystko smażyć pod przykryciem do czasu, aż jajka się zetną. Wtedy całość ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Gotową potrawę polać jogurtem naturalnym i posypać mieloną papryką chili.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów