Tortilla z jajkiem, szpinakiem i jogurtem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 placki tortilli
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki chili
  • pęczek szpinaku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Szpinak umyć i osączyć z wody. Tortillę wysmarować z jednej strony oliwą z oliwek i przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Następnie dodać do tego szpinak, wbić na to jajka i całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu. Wszystko smażyć pod przykryciem do czasu, aż jajka się zetną. Wtedy całość ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Gotową potrawę polać jogurtem naturalnym i posypać mieloną papryką chili.

0 komentarzy

Podobne przepisy